Wonen en Dagbesteding

Wonen

Op 1 november 2007 is men in het nieuwe appartementencomplex komen wonen. Inmiddels wonen er 24 mensen met een verstandelijk of meervoudige beperking, in een landelijke omgeving, omringd door de natuur.

Het gebouw is zo ontworpen dat het prima aansluit bij het straatbeeld van Vriescheloo.

Er kunnen wel deelnemers aangemeld worden voor wonen. Deze komen dan op een wachtlijst te staan en wanneer er plaats komt kunnen ze doorstromen.

voorkant gebouw

Het is een plek waar je jezelf kunt zijn met voldoende privacy om je even terug te kunnen trekken.

De appartementen op de begane grond hebben een eigen terras en de appartementen op de 1e verdieping hebben de beschikking over een ruim balkon.

Een appartement binnen het complex is ruim en heeft comfort. Het is van vele gemakken voorzien, zoals een inductie kookplaat, een magnetron en een koelkast. Alle appartementen zijn voorzien van cliƫnten oproepsysteem.
Ook heeft men een TV en internetaansluiting.

In het weekend en ’s avonds zijn de bewoners vrij. Er is een ruime mogelijkheid voor vrijetijdsbesteding. Het is heerlijk om gezamenlijk te kunnen uitwaaien op de zeedijk of te wandelen in het bos,

Men kan deelnemen aan verschillende activiteiten zoals het bezoeken van evenementen, samen boodschappen te doen, zwemmen, paardrijden, dansen, sporten etc.

De bus heeft een chauffeur, die in dienst is van de stichting, zodat de deelnemers zich tijdens het vervoer ook prettig en veilig voelen. Vervoer wordt door de stichting geregeld d.m.v. 3 eigen bussen, waarvan 1 bus is aangepast voor rolstoelvervoer

Dagbesteding

Op 1 januari 2004 zijn we begonnen met het geven van dagbesteding.

Het werken in de dagbesteding is van maandag tot vrijdag waar zij aan diverse activiteiten kunnen deelnemen. Hier staat centraal dat deelnemers zelf de keuze in een bepaalde activiteit krijgen.

De deelnemers die alleen de dagbesteding bezoeken worden met een bus van de Stichting ’s ochtends van huis gehaald en ’s middags weer thuis gebracht.
Deze deelnemers, die alleen de dagbesteding doen krijgen ’s middags een broodmaaltijd.

Er zijn tal van activiteiten op de dagbesteding.

DSC_0004

Onder begeleiding van een fysiotherapeute wordt er in de fitnessruimte geoefend. Ook wordt er geregeld met deelnemers onder begeleiding gezwommen.

Schilderijen worden onder begeleiding gemaakt.

Kaarsen en klei

Binnen de kaarsen en kleigroep worden veel creatieve activiteiten aangeboden. De kaarsen en kleipotten worden hier zoveel mogelijk door deelnemers zelfgemaakt van beginfase tot eindfase.

kleien potten bakken

Hout

De houtgroep biedt activiteiten aan als zagen, boren, timmeren, verven, lakken en nog veel meer. Als producten kun je denken aan vogelhuisjes, pilaren, bloembakken, raamluikjes en andere leuke producten van hout.

houtzolder (2)
houtzolder

Diensten

De dienstengroep verzorgt voornamelijk de koffie en thee in de pauzes en voor keurig gedekte tafels wanneer er tussen de middag warm gegeten wordt. Ze verzorgen ook de afwas na de pauzes. Ook de was en het strijkgoed wordt gedaan.

IMG-20160914-WA0001

Keuken

De keukengroep verzorgt een heerlijk warme maaltijd. De activiteiten bestaan o.a. uit groentes wassen en snijden, koken en bakken. Alles wordt vervolgens mooi gepresenteerd en op tafel gezet.

Een heerlijk toetje wordt er gemaakt als afsluiter van de maaltijd. Het schoonmaken van de keuken behoort ook bij deze activiteit.

keuken

Tuin

Als het weer het toelaat gaat de tuingroep ook aan de slag. Het onkruid wordt gewied, de bestrating wordt geveegd en de planten verzorgd. Ook wordt er hout gekloofd en verkocht als haardhout. Naast de gewone tuinactiviteiten onderhouden we in het seizoen ook onze eigen groentetuin.

tuin