Bezoekregeling vanaf 25 mei

Op 19 Mei heeft het Kabinet zijn plannen kenbaar gemaakt over het afschalen van de Corona maatregelen.

Het bestuur en leidinggevenden hebben hierover vergaderd en hebben de volgende afspraken gemaakt:

Vanaf 25 Mei is bezoek onder voorwaarden weer mogelijk:

  • Bezoek is op afspraak. Zoek vooraf contact met de begeleiding over het tijdstip en/of de afspraak door kan gaan. (Dit is afhankelijk van de situatie op dat moment). Om zo min mogelijk contactmomenten op de woonvorm te hebben heeft het onze voorkeur om dit bezoek doordeweeks tussen 09.30 en 14.00 te plannen. In overleg zijn ook andere tijden mogelijk.
  • Bezoek mag 1 à 2 x per week plaatsvinden (max. 1 uur per bezoek) door 2 vaste bezoekers. Dit meldt u bij de begeleiding, zodat zij dit kunnen vastleggen.
  • Indien bezoekers klachten (zoals verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, moeilijke ademhaling of koorts) hebben, dan komen ze niet op bezoek en melden ze zich eerst bij de GGD voor een test. Na een negatieve testuitslag kan men op bezoek komen. Na een positieve uitslag vindt geen bezoek/logeren/huisbezoek plaats tot het einde van de quarantaineperiode voor het hele huishouden.
  • Bezoekers houden zich aan de hygiëneregels van het RIVM (zie ook het eerdere bericht hierboven): handen wassen/desinfecteren en 1,5 meter afstand voor de cliënten waarbij dit mogelijk is.
  • Bezoek vindt plaats in het appartement en niet in een gedeelde ruimte. U meldt zich via de intercom, hierna overlegt u met het personeel hoe u het pand betreedt.
  • Wanneer het bezoek en de cliënt gaan wandelen (waar mogelijk) met 1,5 meter afstand, vermijd dan drukte.
  • Het bezoek maakt geen gebruik van algemene sanitaire- en keukenfaciliteiten en andere gemeenschappelijke ruimtes.
  • Het bezoek vermijdt het contact met andere cliënten.
  • Bij vertrek meldt u zich door het alarmeringssysteem (slaapkamer/douche) in te schakelen. De begeleiding zorgt dan dat de schuifpui weer gesloten wordt en de cliënt opgevangen wordt

Vanaf 2 Juni zal de dagbesteding voor iedereen weer worden opgestart.

Wij zijn nog met de nadere uitwerking hiervoor bezig en zullen u hier zo spoedig mogelijk over berichten!

Met vriendelijke groet

namens Stichting Woonzorg Bellingwedde,

Het bestuur en de leidinggevenden

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.